2009. március 17., kedd

Lakberendezés válság idején

Összeírtam néhány hasznos ötletet, azért, hogy a szűkösebb időkben se kelljen lemondani az otthonod szépítgetéséről:
  1. Vezesd papíron a pénzügyeidet (ez nagyon fontos) és keress a kiadásaidban olyan tételt, amit el tudsz kerülni (biztos, hogy lesz ilyen).
  2. Racionalizáld a vásárlásaidat (bevásárló lista). Feltétlen kerüld az „impulzus” vásárlást.
  3. Utazáson sokat spórolhatsz, ha munkába menet vagy jövet intézed a dolgokat (pl. bevásárlás). Csak ezért ne indulj el. Előre tervezz, így időt és pénzt is spórolsz!
  4. Használd az internetet! Tudom Te is szeretsz kirakatokat nézegetni, mert az olyan izgalmas, de sokkal olcsóbb, ha körül nézel az onlájn piacon a fotelből.
  5. Ha szoktál lakáskultúrával foglalkozó magazinokat vásárolni, akkor most nézz körül a könyvtárban. A magazinok magas árát is költheted a lakásodra. Meg fogsz lepődni, ha belelapozol a régi lapokba, mennyi új ötletet adnak.
  6. Nézz körül az onlájn aukciókon pl. vatera, hihetetlenül sok jó minőségű terméket kaphatsz másodkézből, vagy újonnan, piaci ár alatt.
  7. Új cucc vásárlása helyett gondold át a felújítást! Újra hasznosítható dolog mindenkinél akad, egy festéssel újjávarázsolhatod a képkeretet vagy kis asztalos munkával egy régi bútort. Új párnahuzatot vagy új függönyelkötőt is kereshetsz, hogy felfrissítsd az unalmas holmikat. Nézz körül a garázsban és a padláson, rejtett kincseket találhatsz…

Sokszor 7 pontot is írhatnék még, de elég ennyi is gondolat ébresztőnek.

Most, viszlát és a legjobbakat kívánom a válság idejére!





2009. március 8., vasárnap

Premieren voltam

Pénteken a Miroxnál voltam látogatóba. Én így láttam:



A fotókat itt is megnézheted:

Kiállítás Mirox 2009.03.06