2008. július 14., hétfő

Zöldségek gyülekezőőőőő!

Származási hely: Konyha

A konyha felújítása után megérett a helyzet, hogy a függönyt is lecseréljem, a régit ugyanis egyszerűen kiszívta a nap, mintája sem volt már. Neki is álltam a keresésnek...

Amikor ezt az anyagot tekercsben láttam a függönyboltban, annyira jellegtelennek találtam, hogy azonnal továbbmentem. A hímzett organza csodák jobban megfogtak, de az ára már nem... Annyira nem tudtam elképzelni, hogy konyharuhán kívül bármi másra is jó lehet (na oké, pont arra nem jó, mert szinte teljesen poliészter).
Aztán persze jó sokszor megnéztem (nem tudtam választani, egyszerűen semmi sem tetszett...) és sok rábeszélés után mégis megcsináltattam (nem az én munkám! :-D).

Ez egy szokásos konyhai kombináció:
  • a drapéria felül: nálam össze van varrva az oldalsállal, tehát egy a ráncolószalag, így könnyebb feltenni és levenni, az más, hogy nagyon nehéz együtt az egész.
    Származási hely: Konyha

  • két szélén oldalsál elkötve: először csak elkötő nélkül kértem, hátha elég lesz a dekorcsipesz, de vastag az anyag így kellett az elkötő is.
    Származási hely: Konyha

  • vitrázsfüggöny: a legegyszerűbb vitrázspálcát használom, mert műanyag ablakom van, igaz van pálcából választék bőven sokkal szebbek is, de nekem ez is megteszi egyenlőre.
    Származási hely: Konyha
Mivel én és a családom elég sokat tartózkodunk a konyhában, ezért akartam egy nagyon hangsúlyos függönyt ide.

A sötétbordó széles szegés (ami másik anyagból van) dobja fel az egészet. Mosásnál belém is költözött a para, de ez egy másik téma lesz.
A vitrázsfüggöny egy szinte minta nélküli természetes hatású anyagból van, aminek a felső szélét az oldalsál anyagából szegték be.
Kíváncsi vagyok, hogy nálad milyen megoldás van a konyha ablakon? Csupasz-e mert szép a kilátás vagy sötétíteni is kell, hogy a szomszéd ne lásson?


Szívesen veszem, ha lefotózod a konyha ablakodat, mert a Webalbumban helye lesz!

Kérlek nézd el nekem, hogy a fotók nem a legjobbak, de csapnivaló fényképész vagyok...

Nincsenek megjegyzések: